Efterlysning!

Blond journalistbloggare saknas. Senast påträffad 27 september. Jag har nu god erfarenhet av försvunna människor och går nu ut med en offentlig efterlysning. Lina, var är du?


Ett långsamt farväl... 2 1/2 timme kvar!

Good by my lover..          
                                                        
       

..good bye my friend.

     

You have been the one..

         

..you have been the one for me!           



                                                                    
                        

Ruskigt dåligt humör

Sitter här och bara ryser för jag är på så dåligt humör. Dagen började hyffsat med lägenhet och madrid och hej och hå men sen kom stressen ikapp i full fart, utan förvarning och jag va tvungen att fly från föreläsningen efter att ha suttit i 45 min och försökt kontrollera ångesten som attackerade från alla håll.

Människor överallt på tunnelbanan hem och jag ville bara krypa ur skinnet. Kommer hem och fattar det otroliga genomtänkta beslutet att ringa exet för att se om han kunde råda bot på paniken med några roliga skämt. Jäkligt smart tänkt av mig då människan varit på dåligt humör senaste 1 1/2 året. Men.. tänker jag. Han kanske kan låta bli att va sån bitterfitta just bara idag. Mmm det gick ju skit bra. -Din röst ger mig allvarligt huvudvärk, säger han. Jag suckar, han avslutar med ett -Kill your darlings och jag slänger på luren. Det blir ett samtal jag aldrig ringer igen. 

Och nu sitter man här och skriver ett meningslöst jävla inlägg som förmodligen kommer få alla andra på dåligt humör också.  Bara för att slösa bort lite extra tid så jag hamnar lite mera efter med allt. Helt genialiskt! Ja , nu räcker det, ni fattar nog. A moment of weakness.... :(


Nu är bollarna i rullning

Utrikeskoordinatorn på universitetet ringer mig igår. Jag har ju sökt utlandstermin till london och madrid. Fick inte platsen i london så då hon undrar om jag vill åka till madrid.

-Pratar du spanska, undrar hon.
-Njaaa, jaaa, jooo men visst, det gör jag väl, svarar jag.

En vit lögn men hur svårt kan det va tänker jag. Hola hola liksom!

-Bra då är platsen din.


Jaha, tänker jag nu. Jag pratar ju inte spanska. Så nu har jag legat hela natten och funderat och klurat och tänkt. Planerat att kanske söka nästa termin igen men vem vet hur livet ser ut då. Kanske är man lyckligt kär och galen eller precis fått drömjobbet. Då vill man ju inte bara sticka. Så för 1 timme sen efter ett långt peppande samtal med min brors sambo bestämde jag mig för att tacka ja och fly landet efter nyårsskiftet. Finns väl egentligen inget som håller mig kvar. Bara en sak kanske men det kommer ju aldrig hända så.. Hola hola alla heter pablo i Madrid. Det går nog bra.. (Egentligen är jag livrädd men om man bara låtsas att man har läget under kontroll så brukar folk tro att man har det)

Sen har jag fått lägenhet också som fröken W fint meddelat  Studentlya på gärdet med inflyttning 1 december. Som hon skrev måste jag skaffa mig en bluffpojkvän som kan stå med mig på kontraktet. Jävla parsamhälle. Förhoppningsvis kanske jag får den där lägenheten i hornstull innan dess men det verkar fortfarande så osäkert och jag kan ju inte vänta hur länge som helst. Känns ju lite onödigt kanske att göra sig hemmastad i en ny lägenhet för att sen dra söderut 2 mån senare men bra timing har aldrig och kommer förmodligen aldrig att bli min grej. Det har jag lärt mig och accepterat för länge sen så det är bara gilla läget. Allt under kontroll!

Good news!

Sandra säger:

jennniiii


jenny säger:

heeeeeeeej


Sandra säger:

jag har fått lägnehet


Sandra säger:

gärdet


jenny säger:

näääääääää


jenny säger:

lägg ägg


jenny säger:

studentlya?


Sandra säger:

yes


Sandra säger:

tror den är som lisas


jenny säger:

ska mokkling flytta hemifrån?


Sandra säger:

haha jepp verkar så


jenny säger:

guud alltså, jag får gåshud.


Sandra säger:

hahaha


Sandra säger:

fast det är inte inflyttning förrän 1 dec


jenny säger:

bra. då hinner jag smälta beskedet.


Sandra säger:

haha däremot måste jag fixa nån som kan stå med mig på kontraktet. En bluffpojkvän. Tydligen får man inte bo själv på 26 kvadrat


jenny säger:

26 kvadrat är som ett slott. det måste verkligen eka om man bor där helt ensam. de är ju för fan sjuka.


Veckans tävling är således: vem blir Mokklings bluffpojkvän?
Motivera varför just du vill bluffbo med The Shits bloggprinsessa.
Vinnaren meddelas innan veckan är slut.


Ironi

Sitter i skolan på föreläsning. Läser som sagt en utbildning på Medieinstitutet. För att komma in på utbildningen krävdes bland annat att man skulle genomgå ett datakunskapstest. Idag på föreläsningen för vi lära oss vad internet är. Känns som om man började i fel ände på något vis...

När kreativiteten sinat :)

Ta fram din mobil.

Bläddra igenom din inkorg.

Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i SMS:et.

Gör likadant på varje fråga.


1) Vad skulle du säga om din flickvän/pojkvän var otrogen mot dig?

Du är världens bästa


2) Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Jag kommer vinna vadet


3) Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?

Ska du med och ta en öl ikväll?


4) Vilket SMS blev du mest berörd av?

Sug kuk ;)


5) Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

Vad händer ikväll då?


6) Vad skulle du skrika om du vann en miljon kr?
Låter hur mys som helst ju.


7) Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?

Varför har du försvunnit för? Har du blivit toffel eller nått?


8) Vad vill du höra mest av allt?

Way to go baby!


9) Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?

Hade vax på händerna.


10) Din romantiska replik?

Skicka en skön bild så att man kan somna nu


Karma

Grinig på vägen hem efter att ha hållt upp dörren för en barnvagn på pressbyrån och rest mig upp för en gammal dam på bussen utan att ha fått så lite som ett tack.

Då kommer jag hem och hittar en stor blombukett utanför dörren med ett kort. "Tack till områdets starkaste och hjälpsammaste tjej som klarar att lyfta både nedfallna nyponbuskar och garderober" Då blir man alldeles sådär härligt varm och rörd.


En ljusglimt i mörkret

Ingen har väl missat att lågkonjunktur är på väg. Hos en ekonomistuderande väcker det här självklart många tankar och funderingar. Inflationen är idag uppe i hela 4,3 %. Och så tänkte jag...

En öl kostar i genomsnitt 45 kr ute på krogen. Tag med de senaste 6 månadernas inflation i beräkningarna och du får fram att 45 kr i augusti motsvarade 43,83 kr i januari. Alltså en skillnad på 1,17 kr. Lite snabb huvudräkning på det ger oss då följande: Hade jag druckit 100 öl mer i januari istället för i augusti hade jag sparat inget mindre än 117 kr.

Slutsats: Ju fler öl jag dricker idag desto mer pengar sparar jag i framtiden. Tåls och tänka på!

Vänster-Vänster Logik

En kvinna kommer gående mot mig idag på gatan. Det uppstår en sån där situation när båda vill väja åt samma håll och man står där en stund och rycker från sida till sida. Vi skrattar lite och jag säger glatt - Om du tar vänster så tar jag vänster. Ganska enkelt tyckte jag men den stackars kvinnan blir alldeles förvirrad och tar ett steg åt höger, ett steg åt vänster osv. Till slut blir hon bara stående och glor frågande på mig. Tydligen va "vänster - vänster" logiken alldeles för komplicerad för en till synes nyvaken stackare. Jag har bråttom, hinner och orkar inte förklara, fnissar lite, tar vänster och går runt henne. Den lär hon klura på en stund.


Nu reder vi ut ett och annat

Natta i sin sanna anda. Mjukisarna, ölen, och leendet. Glaser må se haltomt ut men det är ALLTID halvfullt.

Fnatta i sin sanna anda. Mjukisarna, ölen, och leendet. Glaset må se halvtomt ut men det är ALLTID halvfullt.  Ses oftast ute i vimlet med en karl i släptåg. Nyinflyttad enskedebo som håller helgerna levande. Garvar högst och oftast.




Fröken W. Vår alldeles egna husmor. Syns oftast vid spisen där hon bakar bröd och steker frön. Men när hon går
all in då går hon ALL IN! Oftast lugn som en filbunke men ändå mest trolig att hamna i bråk på krogen.  Ofta full sjå med att hålla koll på sin bortsprungne karl.




Lina! Vår alldeles egna journalistbloggare. Här gäller det och hålla tempot uppe om man vill hänga med i svängarna. Här har vi tjejen som vet vad som är top notch. Alltid lite fräshare, lite trendigare och lite mer inne.




Mokkling (Sandra)! Alltid på en öl. När som helst, varsomhelst, hursomhelst. Ses oftast på nått söderhak eller med ansiktet nergrävt i nån ekonomibok. Aldrig cynisk, bara realistisk.




Guest 27! Lite drygare, lite kaxigare och lite rappare i käften än de flesta. Alltid nära till skratt och fixar festerna med erotiska danser. Syns oftast åkande i en skåpbil eller framför xboxet med en prilla under läppen. Men viktigast av allt. Han siktar alltid X.




Lolloistheshit! Ciggen, vinet och självklart mobilen i högsta hugg. Spenderar hälften av sin tid i telefon och andra hälften med att jobba. Och detta trots att hon lider både av livmoderhalscancer och hjärtumör. Källan till myntandet av begreppet lollo-hypokondri.




Sophie! Ett charmtroll med en energi som aldrig tycks skåda några gränser. Dricker helst rosé och skrålar ikapp till schlagerfavoriter. Syns oftast på det lokala lunchstället kalasandes över en grekisk sallad eller körandes i teddylicious med carola dundrande ur högtalarna.





CTL - Lena! Ser ni henne vid liv efter klockan 10 gör ni bäst i att skaffa bildbevis. Förkastade stockholms tunnelbana redan i spädbarnsålder och transporterar sig endast till fots eller via buss. Ni hittar henne torsdagar på storstad eller promenerandes mellan arbete och universitet. Söker sin själsfrände under stock och sten och humöret alltid på topp.




Lilleman! Behöver ingen närmare förklaring. Bilden säger allt. Vad är klockan? Alltid lite mer pengar på kontot än resten och fixar kalasfyllorna med shots och skumpa. Ses lättast på nån innekrog med ett glas rom och cola i handen. 3 limeskivor. En pressad. Men hörde jag shot?



Bitterfittan och en försvunnen karl

Gårdagskvällen började med en trevlig tillställning hos Jessika. Ett glatt pack skulle sedan ta sig från Abahill down town mot city för lite raj raj. Resan gick bra och ingen alkohol blev ens konfiskerad på tunnelbanan, kunde inte vara bättre. Det var till och med trevligt i kön till Skitstället på Kungsgatan och jag blev inte bitter förrän jag blev nekad i dörren för att jag var för ung. Nittonåringarna vinkade glatt till mig från andra sidan repet och frågade vart jag tog vägen. Fy fan alltså. Någon bittrare människa än mig runt tiolvslaget igår gick förmodligen inte att hitta. 

Flydde istället till Natta och hennes sambo som köade till ett annat ställe. Fortfarande bitter. Kvällen på Stället-där-jag-blev-insläppt var trevlig och repliken "hörde jag shot" ven genom lokalen. Det var ungefär vid denna tidpunkt som jag började fundera på var min karl tagit vägen, så jag drog iväg ett mess och fick svaret att han var kvar på Kungsgatan. Jag svarade att jag tyckte att han skulle komma till stället-dit-jag-blev-insläppt. Sedan hörde jag inte av honom något mer.

Kände mig i dålig form och bestämde snabbt att hemåt var den enda rätta vägen. Satte mig på tunnelbanan och drog iväg en kärleksförklaring till Natta via sms och tackade för en trevlig kväll. Försökte ringa gubben, men hans telefon var avstängd. Antog att han skulle ligga utslagen i sängen när jag kom hem. Sängen var bäddan och prydlig och inte låg det någon snarkande karl där. Jag ringer David.

- Var är min karl? Är han med dig?

Nej. Han var inte med David. Inte heller med någon annan av de sju, åtta personer som jag ringer upp. Ingen har ens sett röken av honom sedan tolvslaget. Man börjar överväga en skallgångskedja och vid det här laget är jag riktigt orolig. Har min karl drunknat? Ligger han blodig någonstans? 

Lyckas somna (läs däcka) och vaknar runt åtta på morgonkvisten. Fortfarande ingen karl och fortfarande ingen som har hört av honom. Klockan nio ringer den jäveln och jag laddar för utskällning. Han förklarar trött att han spenderat natten i fyllecellen på polisstationen och att han har blivit anklagad för misshandel. Hade fått sitta i förhör nu på morgonen. 

Själva misshandeln hade naturligtvis skett i kön till ett ännu sämre Skitställe på Kungsgatan. När min karl hade blivit nekad inträde hade han svurit och sparkat på en stackars oskyldig stol som hade stått på uteserveringen. Nu har stolen gjort en anmälan och polisen kommer att höra av sig under dagen. Vad ska man säga?

Hoppas att ni får en bitter söndag. Puss


Blankt

Jag vet att ni kära läsare vill ha spänning, intriger, action och rock n'roll. Men idag har jag inget. Det är helt enkelt blankt i huvudet. Kan inte ens komma till med en påhittad rövarhistoria för att roa.

Det är söndag. Jag har ångest, du har ångest. Thats it!

Kanske ska lägga upp lite bilder dock..

Avslutningssång, class of 2000...

Jösses, den gamla drömhuslåten, ni vet, ..."vill ha dig i mörkret hos mig", gick på radio nyss. Det sjukaste var inte att att den bara gick på radio, utan vad jag fick upp i huvudet. OCH JAG KOMMER IHÅG DEN!
För de som inte var med, så skrev vi denna låt till avslutningen i nian för att sedan stolt sjunga den på scenen. Sjuk nostalgi att man kommer ihåg den! (vet dock inte om jag fått med alla verser?, vi får väl bygga på)


(melodi: drömhus-vill ha dig)

Vi har gått i Högsätra i snart tre år,
vi har gömt våra ansikten så gott det går,
i lager av puder, vi såg ut som luder,
i buffaloskor

men åren de går de har satt sitt spår,
kolla på åttornas färgade hår,
vi va också fjortisar, vi vet hur det e,
att inte inse det, så nu..åååååå

 (ref) Tiden den går mot sitt slut,
förhållanden krossas och vänskap tar slut
nu börjar gymnasiet och tur är väl det,
...det blir aldrig som förut...


(och Sandra, jag vill inte heta "xoxo" längre, det är töntigt. Jag vill vara Lina!)
Lina

Huskurer!

I sjukdomstider är det A och O och tänka strategiskt.

-Ät mycket äpplen, säger kollega 1. Tydligen bra mot immunförsvaret. Så jag har lydigt proppat i mig 2 äpplen om dan senaste veckorna. -Drick mycket pepparmyntaté, säger kollega 2. Utmärkt för att hålla förkylningar borta. Självklart pimplar jag 2 koppar om dan. Minst! -Vitlök is the shit, säger kollega 3. Har haft vitlök i allt utom möjligtvis pepparmyntatéet.

Ändå sitter jag här nu.. sänkt, golvad och uträknad. Konfronterade allihopa idag. -Men ingefära Sandra, du har ju glömt att äta ingefära. Visst ja. Att jag inte tänkte på det.

-Drick sprit, säger mamma. Det tar död på allt! Låter bra tycker jag. När allt annat misslyckats återstår bara att ta till flaskan. Så nu ska jag tappa upp ett varmt bad, tända lite ljus, öpnna en norrlands och va mig själv för en liten stund.

Hoppas ni får en underbar kväll!


Observera!

Har tagit mig friheten att ändra om lite. X,Y,Z osv börjar kännas lite förvirrand speciellt när antalet skribenter ökat. Jag har därför ändrat i namnen på kategorierna. Eventuella invändningar rapporteras vid nästa styrelsemöte. Känn er däremot fria att ändra era egna namn närsomhelst lusten faller in. Fi.. du är bortplockad tills du skriver nått. Här är det hårt mot hårt som gäller :)

Med Vänlig Hälsning
Ledningen

Blogga lugnt!

Skitungarnas don juan

På väg hem, efter att ha glott på hur en låssmed borrat upp mitt lås på min uthyrda lägenhet, passerade några blatteungar i 13-14 års åldern (MAX, de kan ha varit elva). Gissa om jag blev förvånad när den ena skriker:
-Ursääääkta! Har du pojkvän?
Och efter att ha svarat att jag har det, kontrar skitungarnas don juan:
-Synd, du missar någonting i mig. Så blinkar han med ögat och går.

Fan, ser jag ut att vara elva?
(Natta by the way, jag tog hans nummer till dig)

xoxo

Lunchligg på riktigt

Går att boka på www.sexwork.net

Har precis ägnat de tre senaste timmarna åt att söka prostituerade män (eller pojkar) på internet. Jag trodde det skulle bli svårt men hey, så lurad man blir. Folk sätter seriöst ut sig själva på BLOCKET. Yepp, en kille erbjöd sig själv för en halvtimme för tusen pix. Han rekommenderar till och med att "lunchen" skulle vara ett fint tillfälle. För att inte snacka om alla bloggar och hemsidor som eskorterna har. Jag hoppas i alla fall på en intervju med någon snarast. På uppgiften att göra ett personporträtt med någon som "är-sitt-yrke" är väl ändå någon som säljer sig själv mitt i prick! Skall bli intressant...

so long

xoxo

Freaky friday!

Så kom helgen till slut... Och jag har blivit sjuk. Vill stanna hem och mysa under ett varmt täcke ikväll men natta sitter och hotar mig på mailen. Hon tycker jag låter som en gnällig kille och säger att det bara är för mig att ta mig samman och ställa upp på en karatefylla. Vi får väl se hur det blir med det.

Apråpå den tidigare rökdebatten.  Igår, innan teatern och innan den fancy middagen på donken kom två tjejer, nej jag menar flickor fram till oss och frågar om vi har en cigg och bjuda på. Här snackar vi max 11-12 år gammal. Vi uppförde oss som de perfekta moralkärringarna och gav ett blankt nej. Vi borde slängt till och med till med ett - Det är farligt och röka också - Men lät det passera för den här gången.


Sånt beteende kan inte uppmuntras. Det vet vi nu. Inte som förr när natta sålde halva sitt paket till ett gäng dagisbarn i gengäld mot världens största basketboll. Dagisbarnen fick cancer och vi testade den egna lungkapaciteten med en spontan basketmatch utanför grönan. Tjejerna mot killarna förstås. Precis som på dagis.

Så vad gör alla ikväll? Det ryktas att brommapojkarna ska ut och slira en fredag för en gång skull. Bakar Jenny bröd? Ska sophie och lilleman följa med ut en sväng precis som på den goda tiden? Blir det inflyttningsfest i fias nya lya och är linaflina nånsin ledig? Ska lollo lyckas bräcka den psykiska barriären?

Game on..


Lill-lördag vs. Mellan-lördag

Tjuvstarten började redan igår. Men va fan. Då blir ju helgen till och med längre än arbetsveckan. Still makes sense! Fotboll, xbox, pizza, ett kilo godis och 21 öl skapde magi i lilla enskede. Lightöl förstås. Man måste tänka på figuren. Martin bjöd på finfin hockeydans, kastade kontroller omkring sig och höll låda. Lilleman höll sig borta från lightölen, kallade oss andra för smygalkoholister och skröt om nån vinst hit och dit. Med respekt för livet lämnar jag detaljer och resultat utanför. Nils-åke drog diverse lingonhistorier, jean pierre käkade upp alla blåa godisflaskor och carl taylor snackade hockey och drog skämt om nån bralle som kommit hit på en flytande dörr.

Summering: En mycket trevlig kväll

Imponerande var det dock att natta lyckades masa sig ur sängen i morse utan hjälp från utomstående. Gick inte lika bra för mig. Sov som en klubbad säl och inte ens lillemans försök med kaffemutor lyckades få upp mig. Rullade in på jobbet runt 13.00 vilket innebar skolk idag igen. Ångest? Oh ja.. Men tar igen det i helgen. Eller nästa...

Ikväll blir det teater med natta och lollo. Det har snackats om nån fancy middag i stan innan. Löning och allt. Förmodligen blir det donken på norrmalmstorg.

Coming up: Martin dansar hockeydans. Den ocensurerade versionen. Bara på http://theshitinstockholm.blogg.se/


derbydags

Vem är W?
Jag gästbloggar så fint jag bara kan nu så Mokling slutar gnälla. När Natta ligger så vill hon hemskt gärna dricka kaffe, röka en cigarett och bara ligga där med ena benet i luften. Mokling vill ligga med en vältränad hockeymålis och våran bekantskapskrets Brad och Angelina* dom är bara så mysiga ihop så jag vill bara dööö.

* Nicke och Sophie.

Några höjdpunkter under kvällen:

"Säger dom Sieg Heil"
Natta om klacken på Råsunda under derbyt DIF - AIK ikväll.

"Jag ska sova hemma, för jag orkar inte gå upp sådär tidigt och åka hem"
 Nicke innan kvällen egentligen har börjat.

"Ja vet inte om jag ska sova hemma..."
Nicke efter han har kommit hem från jobbet och Sophie är hemma hos honom och vill att han ska följa med.

"TOFFLA!!"
Martin efter att Nicke tofflat till de..

..

Vaska alla??

Bitterljuv kärlek..

Köpte nya stövlar för ett tag sen. Det va kärlek vid första ögonkastet. Efter bara några minuter tillsammans så visste jag att detta var IT. Vi fann varann direkt och hela vägen hem från butiken funderade jag på om kärlek verkligen kunde vara såhär enkelt. Det visade sig det inte vara. Förhållandet kraschade redan första kvällen. Jag bestämde mig snabbt för att det va dags att gå skilda vägar. För hur många fler gånger kommer jag att träffa någon som kan tänka sig gå bredvid i bara strumplästen av sympati för att skitstöveln plågar mig igen? Förmodligen inga. Så nu säljer jag skiten på blocket och för pengarna ska jag bjuda alla läsare på en runda smörkola-drinkar hos pamsan på fjolljollen.


Hjärtat är inte brustet men min plånbok gråter tyst...


I may look busy but I'm just confused

Seminarium idag. Efterår promenerar jag och en vän tysta, med hängande huvuden bort till hennes bil.

-Vad fan va det som just hände där inne, frågar jag.


Hon tar sina anteckningar, skrynkar ihop dem, och kastar ilsket iväg dem över parkeringen.

-Säg inte ett ord, väser hon. Den här dan har aldrig hänt!


Skönt och veta att jag inte är den enda som innerst inne gråter av förvirring men ändå glatt nickar instämmande när föreläsaren frågar om vi hänger med. -Glasklart, säger alla, flinar töntigt och ger tummen upp. Jag har 4 ord till er. JAG ÄR SÅ KÖRD! .. men anteckningarna har jag i alla fall kvar!


Tvivelaktiga påhopp

Nu har Lollo och X gått för långt. Blanda inte in alkoholvanor i anti-rök-debatten! När W hade slutat röka drack hon inte en droppe alkohol. Det gick inte för att nikotinabstinensen blev för stor. Det är först flera år senare som man kan börja diskutera huruvuda Ws alkoholvanor är sunda eller inte, men det har fan inget med rökningen att göra. Vänta med påhoppen till nästa vecka då alkoholdebatten startar. Den här veckan hetsar vi enbart folk till att sluta röka och inget annat.

Dan före dan före dan..

23:e i månaden och jag har pengar kvar på kontot. Det, mina vänner, är ett halleluja moment! Det ska jag fira med att gå ut och kalasa över en riktig flottig lunch. Med kaffe och avec på det.

Antikrökkampanjen har tänt eld i brallorna på de flesta verkar det som. Nästa vecka tänker vi därför behandla ämnet alkoholism. Säkra källor hävdar att lollo igår uttalade sig nedlåtande om jennys alkoholvanor sen det tidigare, numera kända rökavslutet. Inget är dock bekräftat men det ryktas om 2 vittnen där ute som hört sanningen och kan citera ordagrant.


Vissa personer borde vara glada över att de inte själva bli dömda lika fort som dem själva dömer andra. Vad skulle det då bli av den här världen?



En inre röst..

    ...and you know it!

En push i rätt riktning!



Föreställ dig att vakna upp så här om nått år...det är allt annat än "the shit"! Lycka till Lollo!:)

J-a antirökarsamhälle!!

Jag måste säga Mok att du går ut hårt med dina planer, vad händer om hon faktiskt klarar det här...?

Jag kan säga så här. Klarar hon två veckor halverar jag min dos (10 cigg om dan) Klarar hon två månader ska jag fan också sluta... Blir lite skakig när jag skriver dessa ord men man kan faktikst behöva en push iband...

...och Lollo tänk på att om du inte klarar detta kommer dina vänner fortsätta röka och dö av cancer... ingen press!

Stopp-och-bli-rökfri

Fick en utskällning av Lollo för att hon tydligen hörde skeptisen i mina andetag fast jag inte sa nått. Körde ju samma taktik med fröken W och kolla hur bra det gick. Rökfri i ca 2 år. Kanske till och med mer. Då bortser jag förstås från det plötsliga fysiska överfallet utanför lion-bar en sen vinterkväll.

För att ge lite bakgrundfakta så finns det 3 människor som röker eller har rökt mer än alla. Ovan nämnda fröken W som ju har konverterat till andra sidan. Då återstår 2.. Lollo och Natta. Så om lollo nu lyckas ta tag i  saken betyder det att 2 av 3 byter sida. Majoriteten sätter trenden och jag följer trenden. Så löftet kvarstår. Men ska natta hoppa på tåget? Hennes svar ekar med sin frånvaro...

Tydligen har i alla fall lollo hittat nån munspray på apoteket som ska hjälpa. Hon tror att det ska funka som stopp-och -väx ungefär. Ni vet det där man stryker på naglarna så det ska smaka skit om man biter på dem. Munsprayen ska enligt henne ha nån liknande funktion. Kan funka..

-Vad kan man annars göra för att må riktigt dåligt så man inte vill röka, undrar hon.
-Ät en fimp, föreslår sophie snällt.

Lollo överväger en stund.. en alldeles för lång stund. -Nej jag ska nog  börja träna istället.

Sophies sätt lät roligare..

Ingen rök utan eld

Lollo slutar röka 1 oktober. Det har hon flaggat för nu det senaste halvåret och med bara 8 dagar kvar till domedagen är spänningen olidlig. Fixar hon en niktotinfri vecka halverar jag min dos. Överlever hon en månad lovar jag att ocskå ge slutandet ett ärligt försök.

Natta?? 


Söndagsfunderingar..

När jag och mitt ex gjorde slut vägrade vi ringa varandra under lång, lång tid. Jag var envis, han var envisare. En kväll saknade jag hans röst så mycket att jag ringde på skyddat nummer. Han svarade, jag sa inte ett ord. Inte han heller... Så där satt vi knäpptysta i telefonen i flera minuter tills jag till slut la på. Vet än idag inte om han nånsin förstod att det va jag. Men några veckor senare ringde min mobil sent på kvällen från skyddat nummer. Jag hörde någon andas på andra sidan luren men ingen sa nått.. Och där satt vi i flera minuter... knäpptysta.


Så vad vill jag säga men den här lilla historien? Jo, att det är lätt att inbilla sig att folk inte bryr sig när de egentligen bara sitter och är alldeles för stolta för sitt eget bästa. När stoltheten egentligen oftast bara är ett uttryck för feghet. Och fegheten och rädslan i sin tur bottnar i ovissheten av utfallet givet ett visst handlande. Sitter man med facit i hand är det lätt. Men det gör man ju aldrig. Så chansar man? Kanske.. Beror lite på hur mycket man kan riskera att förlora. Som en variant av fångarnas dilemma ungefär.


Sten

Min gamle vän Sten är tillbaka. I say no more.


Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?

Ni vet ibland när man är ute och kör. Ljuset blir gult men man vägrar stanna för man orkar bara inte vänta ut ett rödljus till. Så man gasar på för att hinna förbi men trafiken framför rör sig inte så man blir stående mitt i korsningen. Och där står man, kommer varken framåt eller bakåt och blockerar all passage för de arma krakar som äntligen fått grönt men ändå inte kommer nåstans. Alla hänger sig på tutan, hytter med armarna och tömmer hela förrådet på svordomar och förolämpningar. Jag garvar, för jag vet precis hur mycket jag tabbat mig men det finns absolut INGET jag kan göra åt saken...


Broken, beat and bakis.. We live hard!

Så hamnade man på den där jäkla båten ändå... Fick använda reservtanken med energi för att orka mig vidare från förkröket. Varför stänger stället kl. 5? Det är oanständigt och oförskämt! Och hur kan det få plats 100 barer på ett jäkla skepp. Nä aldrig mer... inte på resten av månaden i alla fall.

Vaknar alldeles för tidigt,  tror att jag har dött och hamnat i helvetet så dåligt som jag mår. Men solstrålen bredvid mådde förstås just strålande. Tydligen är lösningen fyllekäk. Måste nog börja testa det. För just nu är situationen ohållbar. Kanske ska försöka kvala in till de där äta-mest-mat-på-donken tävlingarna. Jag har ju trots allt lyckats klämma i mig 2 plusmenyer en gång i tiden. Mer än så kan de ju knappast äta. Tror nog jag kan ha en chans ändå. Om än liten..

Isté, cola, ipren och mysigt sällskap räddade i alla fall morgonen och jag är någorlunda människa igen. 30 dumma frågor senare och jag har fortfarande inget telefonnummer. Tänkte jag skulle baka en äppelkaka men har förstås slut på cheerios. Och nu vill jag aldrig mer äta en normal äppelkaka.

SL och jag!

Vagnfel, spårfel, vagnbrist, växelfel, lövhalka! Dom har man hört rätt många gånger. Idag kom en ny, Strömförsörjningsproblem! Jobbigt..


Hunter!

Vaknar 07.05 av att niclas står och gormar nått om att hoppa på natta, kasta ner henne på golvet och sparka på henne. Väldigt obehagligt hela situationen...

Efter att lollo bangat mellan-lördagen igår så blev det till att dricka 19-kroners öl på kellys istället. Jag och natta var överrens. Bara några öl, bli härligt mysfulla och sen hem och sussa. Någonstans runt den fjärde ölen börjar hon titta mindre och mindre på mig och mer och mer på norrlänningen vid bordet bredvid. Jag går ut och röker och när jag kommer tillbaka har natta köpt in en ny runda med öl.
 
-Det va ju min runda, säger jag.
-HAHA YOU SNOOSE YOU LOOSE, utbrister hon och hånskrattar. Asnöjd över att hon har fått betala igen. Då inser jag att natta är full och att jag kan vinka hejdå till min mysfylla och tidiga hemgång.

Lina tittar förbi på ett glas och plötsligt är samtalet inne på sex och hyenor. Japp, allt i samma samtal.

Jag försöker övertala natta att åka hem men hon säger att hon inte rör sig ur fläcken förrän hon fått norrlänningens nummer. Hon inser till slut att killen är 1 meter lång och ja, norrlänning. Kände segerns sötma när vi till slut var på väg mot garderoben för att hämta jackorna. Släpper henne med blicken i en sekund och när jag tittar igen har hon slinkit ner bredvid nån blond hunk. Jag ger upp, lägger beslag på hennes nycklar, åker till enskede och somnar i hennes säng. Hon och ragget stapplar in vid okänd tid och tog snällt soffan :)

Och så blev det fredag..


Mellan-lördag

Det är torsdag och dags att tjuvstarta helgen. Det här har blivit mer en regel än ett undantag nu men jag ser då inget problem i det. Gör man så så blir ju helgen lika lång som veckan. Makes sense!

Började försöka ladda lollo redan i tisdags. Fick förstås ett blankt NEEEEEJ till en början. Så är det alltid. Efter några sekunder övergår det dock till ett -Ja, jo men fan det gör vi. Som alltid! Och så va det bestämt, vi tjuvstartar på torsdag. Japp, då ringer natta igår och frågar vilken tid vi ska till lollo. Virrpannan, Lollo, har såklart tagit fel på dag. Händer även den bästa.
 
09.27 får jag ett sms från ovan nämnda dam. "Fy fan, vaknar 20 min innan jag börjar. Slänger mig i en taxi och kommer självklart sent till jobbet. Sitter ett tag och hatar livet tills jag kollar på schemat, upptäcker att jag är ledig och hatar livet lite mer"

Hon verkar ha tagit fel på hela veckan! Garvar för mig själv. Gjorde samma sak på universitetet förra veckan och det gläder mig att inte vara den enda som inte har koll på läget.  

Så bestämmer jag mig i alla fall för att styra upp tjuvstarten, nu när det är torsdag och allt. Slänger iväg ett mess, ber henne fixa käk så står jag för rödtjutet. Får inget svar. Plötsligt messar natta och säger att det låter jätte mysigt. Jag förstår ingenting. Kollar utkorgen.. Jag har skickat fel förstås.

Att vi lyckas ta oss igenom vardagen oskadda... 

Va?

Åker till jobbet. Går in i porten, en man står och väntar på hissen, den enda hissen i byggnaden, och jag kommer fram precis när den stannar. Han öppnar dörren och gör en "kliv in du" gest. Jag kliver in och väntar på att han ska göra detsamma. Då tittar han på mig och säger:

-Nej tack, jag tar nästa!

WHAAAAT???  


Tagen på bar gärning

Alla gör väl konstiga saker när man tror att ingen ser på. Petar sig i näsan, kliar sig eller pratar med sig själv. Tog i alla fall brevbäraren på bar gärning idag. Undrade vad det var som lät ute i porten. Man vill ju inte lägga näsan i blöt så svensk som jag är kikar jag försiktigt ut genom titthålet på dörren. Där utanför står (den manliga) brevbäraren och sjunger "I will always love you" för fulla muggar med Ipodhörlurarna i öronen. Som om ingen hörde eller såg honom.
 

Google-life

Min kollega kom precis fram till mig och undrade varför folk googlade mig.

Tydligen så har 65 personer denna månad surfat in på mitt jobbs hemsida efter att ha googlat mitt namn. Jag ligger därmed på 22 plats över listan på sökord som folk använder för att komma in på vår hemsida.

Så hur kommer det sig undrar han förstås. Ingen aning svarar jag.. Jag känner typ inte ens 65 personer. Jag fattar ingenting! Men man borde kanske ta tillfället i akt och löneförhandla. Jag verkar ju va en nyckelkompetens i företaget :)



Medborgarjournalistikens orimlighet!

Pratar med min kära vän christopher igår.

-Jag har skaffat blogg!!

-Nä fy fan Sandra, dra åt helvete

-Hahaha joho så e det

-Här ska du få se, vänta lite

http://www.femtestatsmakten.se/arkiv/www.femtestatsmakten.se/sv/2007_03/kronika/187/index.html

Om nån missade det så är det herr Ljungstedt själv som skrivit krönikan. Men han kommer gilla vår blogg. Och han kommer frusta och pusta och fnysa men likt förbannat läsa den ialla fall. Det vet jag. Förmodligen aldrig erkänna det däremot. :)

Att fela är mänskligt men för att riktigt ställa till det behövs en dator..

Efter att ha spenderat senaste timmen med att kriga med min dator fick jag tillslut igång den. Varje vecka är det samma veva. Den vägrar starta windows.. jag lackar. Stänger av, sätter på, stänger av, sätter på, testar felsäkert läge, bankar på tangentbordet, drar ut alla sladdar, stänger av, sätter på, felsäkert läge igen, stänger av, sätter på. Ja ni fattar.. Det viktiga är att jag alltid vinner. Den är envis, jag är envisare.  Den må vinna slaget ibland men jag vinner alltid kriget!
Vi har en komplicerad relation jag och min dator, men vi gillar varann.

Min skrivare däremot. Den utplånar min armé varje gång. Vilket är konstigt då jag är både större och starkare och det borde vara en lätt match för mig. Men skrivarjäkeln vet mycket väl att jag behöver den bra mycket mer än vad den behöver mig. Den här obalansen skapar otaliga problem. Vi har en rakt igenom dålig relation. Vi hatar varann.

Vi har seglat med ett sjunkande skepp..

Sommarn är över! Stockholm is the shit var underbart, sommarn var underbar och tiden var underbar. Men faktum kvarstår. Bloggen föddes ur nått som inte längre finns.. Ur ljusa sommarnätter som aldrig tycktes ta slut, ur en problemfri tid där jobb och tidiga mornar aldrig utgjorde ett problem. Och framförallt ur en gemenskap och en samhörighet som tycktes existera bortanför vardagen. Allt mitt var ditt, allt ditt var hans, allt hans var hennes.


Men plötsligt bytte löven ytterfärg och solen har inte synts till på veckor... Väskor packades och semestrarna tog slut. Men vänskapen finns kvar och personerna finns kvar och Stockhlom är givetvis fortfarande the shit om än lite mörkare och lite kallare. Vi lämnar därför den tidigare bloggen och tar oss an hösten och vintern med stormsteg med en ny och uppfräshad blogg. The Shit In Stockholm! Den kommer bli the shit! Finns inga tvivel i min värld...


Natta har dyrt och heligt lovat att berätta smaskiga detaljer om hennes utsvävande sexliv. Men bara om hon får vara anonym och gå under kodnamn förstås. Så säg hej till Fröken Y. Jag skulle även vilja bordlägga ett förslag om en egen spalt "Fråga Fröken Y".


Jag lovar att berätta om allt som jag stör mig på och allt som jag garvar åt. Det finns rätt mycket och välja av på båda sidor. Eftersom jag redan är döpt i bloggvärlden så håller jag mig till att vara Fröken X


Sophie har lovat att berätta om... Hm det är oklart ännu. Hon blir hursomhelst Fröken Z.


Jenny! Fixa layouten! .. du vet inte det här än men du är med, fröken W.

Självklart är alla andra fortfarande välkomna att skriva. Dörren är öppen. Jag sitter på lösenordet så det är bara hojta till. Alfabetet har ju trots allt 25 bokstäver till...


Kom igen Lollo! Upp på tåget nu...

http://www.youtube.com/watch?v=TjHy84rOuqo


RSS 2.0